Facebook
Twitter
Pellet-party
2014.09.24.

Caut mereu latura extremă a pescuitului! Nu prefer partidele de 2-3 zile, cea de weekend, pentru că atunci așa simt că marea parte a timpului trece cu dezpachetare și înpachetare. Dacă încarc mașina până la refuz și dispar pentru o săptămână cu „gașca” atunci bag în mașină lansetele boilies și ditamai râșnițele de mulinete. Atunci îmi resetez creierul și urmez principiul „chiar și un pește per săptămână mă poate face fericit”.

 

De multe ori am la dispoziție doar o jumătate de zi pentru un pescuit fulger. În acest caz mă așez pe lada de competiție luând un feeder sau un picker în mână. Iar atunci în mintea mea nu apar specimene de crapi, nici luminile senzorului, ci doar semnalele fine și frecvente ale vârfului lansetei, drillurile nenumărate, adică o partidă de pescuit plină de evenimente.

 

De mult ne-am visat împreună cu tata la o astfel de partidă, deci am trimis niște mailuri la băieți despre eveniment, poate cineva va fi interesat. Gaben m-a contactat fericit, dar în ultimul moment s-a retras. Cică la 8 dimineața îl va întâlni pe Bokros Lajos, iar la amiază este așteptat de George W. Bush la o masă festivă, care va avea loc la Anbasada Statelor Unite. J

 

M-am pregătit pentru o partidă încărcată de method feeder cu gândul de a încerca ceva nou. Semnificația cuvântul nou -bineînțeles- se poate interpreta foarte relativ, eu aș zice așa: pentru mine va fi ceva nou. M-am gândit că voi încerca micropeleți înmuiați în apă, reţetă des apărută și în revistele de specialitate autohtone, cât și în cele de peste hotare. Le voi băga în coșulețul method. Ingredientele necesare le voi alege din gama produselor SBS. Trebuie să menționez faptul că mă uit cu mare plăcere la filmulețele lui Steve Ringer, maestrul englez a monturilor fine. Pe baza recomandărilor lui am început la pregătirea nadei. 

Parafrazând cântărețul Zámbó Jimmy, eu nu în versuri, ci în fotografii vă voi vorbi despre ce și cum am făcut! J

Am pus peleți Micro Match Fishmeal într-o cutie pentru păstrarea viermușilor, având capac cu găuri. Peleții trebuie să ajungă doar până la 2/3 a cutiei, pentru că peleții se vor îngroșa!

Adăugăm apă până la nivelul peletelor

Închidem cutia cu capacul perforat și răsturnăm cutia cu capul în jos. Așteptăm 15 de minute, până când apa se va scurge încet din recipient. 

Acum depinde doar de imaginația noastră: putem folosi aditivi lichizi sau sub formă de praf. 

Am pregătit două tipuri de pelete (am umplut două caserole de viermuși), una am asezonat-o cu Robin Red, iar celălaltă cu Robin Gold (pe fiecare cu o linguriță bună). Acest aditiv pe lângă aroma condimentată va și colora nada. La această mixtură cu aromă de condimente de pește am mai adăugat Flumino Gorundbait Mixer pe bază de CSL cu aromă de Cranberry (afine). Mai putem adăuga și betaină, Edge, uleiuri esențiale, aminoacizi, arome pentru a crea o combinaţie și mai sofisticată de nadă. De multe ori în doar atât se ascunde cheia succesului...

Am agitat peleții puşi în pungă, apoi i-am închis ermetic, punându-i pentru noapte la rece în frigider. În timpul nopții atractanții și aromele se vor penetra bine în interiorul peletelor.

În fața cărligului am montat o bilă mini solubilă C3 sau Pelete Soft Hooker Phasel 1, în combinația aromelor dulce-condimentat

Nadă puțină, dar atrăgătoare este de ajuns pentru o partidă de 12 ore.

Pentru punerea nadei am folosit o forma de coş; totul e gata pentru lansare!

(Momeala are o nuanță asemănătoare nadei, și se ascunde printre granule)

Parcă aș fi citat dintr-o carte de bucate...

Lansează,...

...așteaptă (nu trebuie prea mult!),

...începe drillul.

...se bucură!

Tata a prins „mai-marele din gașcă” (cum are obiceiul să zică), cu un boilies mini C3 de 14 mm!

În concluzie, peletele combinate cu momelile de cărlig moi-solubile au fost alegerile crapilor, am a vut parte de prezentări la fiecare sfert de oră.

Prin urmare voi încerca pregătirea peletelor mai mari  (de 6-8 mm), tot prin metoda menționată mai sus, iar mixtura obținută o voi întroduce într-o plasă sau pungă  PVA. Poate îmi va aduce succes și în pescuitul crapilor mari. 

Autor: Novák Dániel

Poze: Novák Rudolf és Novák Dániel

Comentarii
Pentru trimiterea comentariului trebuie să vă înregistraţi şi să vă autentificaţi!
Publicitate
Realizat de:
© 2019. SBS Tactical Baits